בבית גבריאל שטחי תצוגת אמנות ייחודיים ואטרקטיביים. המקום ידוע בפתיחותו לאמנים, ציירים, פסלים וצלמים, ותיקים וצעירים,אמנים ידועים ומתחילים עם דגש לתושבי הצפון והעמק. המעוניינים להציג בבית גבריאל מתבקשים לפנות אלינו בטלפון 04-6751175
רמי אטר - מיצג פסל קבוע בבית גבריאל
רמי אטר, פסל, יליד 1960, אב לשי ולמאי, בן זוג למיכל, חי בתל אביב, ישראל .
בשנים האחרונות מתאפיין תהליך היצירה של רמי אטר בדיאלוג – מפגש חוקר, בודק, מחפש עם הברזל – חומר אליו הוא קשור בצורה מיוחדת. תהליך זה מוליד טכניקות חדשות ושילובים ייחודיים ליצירתו, דרכם הוא מבטא את עצמו בשילוב מרקם, צבע וצורה, תוך יצירת שפה חדשה. היצירה נולדת בתוך מרחב חיים רב פנים המתבטא בניגודיות שבעבודותיו.
בתהליך היצירה הזה הופך הברזל הקר והנוקשה לאובייקט חי ונושם.
לפני 30 שנה יצר את הפסל הראשון שלו.
לאחר פסק זמן ארוך והשתלמות בסדנה לעבודה אמנותית בברזל של רמי רודיך, הפיסול הוא העשייה החשובה בחייו. היכולת לעבד את הברזל וליצור ממנו פסלים, מאפשרת לו ביטוי אישי ייחודי ומרחב של יצירה.
העשייה האמנותית שלו שואבת את השראתה מכוחות החיים המקיפים אותו במופעים שונים – אנושיים, טבעיים, אורבניים.
העבודות עשויות כולן ברזל תעשייתי שעובד ביד בעיקר תוך שימוש במבערים. חלק מהעבודות נעשו על ידי התכה חלקית וגריעה מהחומר ואחרות נבנו אט אט מפיסות מתכת שעובדו וחברו להן יחד בדרך שמעניקה להן משמעות נוספת.
עבודות השנה האחרונה מבטאות את הניגוד בין יופי וכיעור, תנועה רכה מול קשיות החומר.
רמי אטר, אשר רק לאחרונה חשף את עבודותיו לקהל, מציג בתערוכות קבוצתיות בארץ ובחו”ל. http://www.ater-art.com
לאה לביא, ילידת 79', אמנית רק תחומית, מרצה ואוצרת אומנות מטעם היחידה ללימודי המשך של הטכניון (בעלת B.A במדעי החברה והרוח/אוניברסיטה פתוחה).
נקודת מבט (Point of U) היא תערוכת ביכורים של האמנית. התערוכה מספרת סיפור מסע של האמנית אל נבכי הנפש, מתוך יישום עצמי ופיתוח של פרקטיקות מעולם המיסטיקה היהודית, תורת הקבלה, תורת החסידות וימימה, הן למטרת התפתחות אישית והן לצורך מסירת הידע בהרצאות לקהלים שונים (ויצו, נעמת, הסתדרות, ועדי עובדים וכיו"ב).
התערוכה מציגה עבודות בטכניקה מעורבת (קולאז' ואסמבלאז') תוך שימוש בקנבסים, בדי לבד ומראות כמשטחי עבודה ובחומרי יצירה כגון: סיד, דבקים, טפט, צבעי פסטל שמן, גואש, עפרונות פחם ועפרונות צבעוניים.
כל אחת מן העבודות מהווה פרט, שטומן בחובו חלק במסע הרוחני של האמנית. כלל העבודות כמכלול מספרות - סיפור.
מאחלת לכם התבוננות מהנה,
לאה לביא.
דורון פולק - בן לניצול שואה ממחנה ההשמדה בריגה לטביה, מישה פולק, יוצא למסע מתמשך בתחנות זיכרון בהם מתעמת עם סיפוריו של אביו. באמצעות יצירות קולאז', תצלומי גוף ופרפורמנס הוא מנסה ליצור דיאלוג עם אביו המנוח, אבל במקביל גם עם קהלים חדשים מהדור הנוכחי. תערוכת "דור שני - גוף ראשון" מציגה סדרה של מפגשי אמנות עם חברים אמנים יוצרים, ששיתפו פעולה עם דורון, יצרו איתו יחד ונסחפו לדיאלוג משותף עם עצמת עבודתו.
שיח גלריה יתקיים בתאריך 20.4 יום ראשון בשעה 18:00 בשיח הגלריה דורון ישתף את הקהל עם חוויותיו, יספר על תהליך עבודתו ויענה לשאלות של הקהל.